ONS BREDER DOEL = EEN MOOIERE WERELD CREËREN

Met ons handgeweven textiel en onze bedrijfsvoering bieden we een alternatief voor de gangbare textieltendensen. We balanceren ook op de scheidingslijn tussen kunst en commercie. Ook al is dit laatste louter een modern idee, dat ontstond tijdens de industriële revolutie. Voor die tijd was ieder textielstuk een handgemaakt pareltje en iedere stoel een uniek kunstwerk. Ook al werd dat waarschijnlijk niet op die manier geadverteerd door de toenmalige ambachtslieden en kunstenaars.

Verspilling is de trend

Ieder jaar worden er miljarden kledingstukken geproduceerd. Meer dan de helft hiervan eindigt zonder gebruikt te worden op afvalstortplaatsen of in verbrandingsovens.

Arbeidsethos- & milieuschade alom

Miljoenen mensen werken in en wonen rond fabrieken met gevaarlijke arbeidsomstandigheden en onveilige productieprocessen, die schadelijke stoffen zomaar laten wegvloeien in de natuur.

Meer van hetzelfde? Of wat?

Wil de sector echt 26% van de totale CO2 -uitstoot verantwoordelijk zijn? Jaarlijks 300 miljoen ton niet-vernieuwbare grondstoffen verbruiken? Plus, mee verantwoordelijk zijn voor de ophoping van 22 miljoen ton plastiek microvezels in de oceanen?

Dit is het ware verhaal dat schuilgaat achter de meeste textielmerken en -bedrijven. Niet zo fraai, toch? Wanneer jij producten koopt, keur jij altijd tevens het verhaal goed dat achter die producten zit en toon je dit bovendien (onbewust) aan je omgeving. Misschien toch wel iets om even bij stil te staan. Past dit bij wat je graag wilt uitstralen? Zo niet, misschien zijn er wel alternatieven …

Sa Story Ori biedt jou een mooi alternatief

Met ons textiel en onze bedrijfsvoering bieden we jou de kans om anders te kopen en een andere boodschap de wereld in te dragen. Bij ons vind je prachtig handgeweven multifunctioneel textiel uit natuurlijke materialen.

gordijn
een doek als gordijntje
lange sjaal
doeken om te koesteren

We mikken op klanten, die weefsels weten te koesteren en die de durf en de originaliteit bezitten om met Sa Story Ori’s doeken hun eigen uniekheid te tonen. Mensen met eerbied voor de Aarde en die koesteren wat ze bezitten. Samen bouwen we op die manier aan een mooiere wereld.

Ons bedrijfsmodel

Sa Story Ori’s succes komt voort uit de ambachtelijke vervaardiging van unieke textielproducten en de minimalistische manier van ondernemen. Een kleine voetafdruk nalaten op Aarde is het uitgangspunt.

Het grenzeloze, creatieve potentieel, dat zich ontvouwt tijdens ons handwerk, vloeit moeiteloos over in onze bedrijfsvoering. Door creatief om te gaan met online media, door ons bedrijf mobiel te organiseren en door met partners samen te werken, die echt bij ons passen, kunnen we slank en klein blijven, duurzaam ondernemen en een inkomen genereren.

“Ik kan werken waar ik wil. In België waar mijn roots liggen. In Zweden waar mijn partner en onze alpaca’s gehuisvest zijn of ergens tussenin. Da’s vrijheid voor mij”

Petra Dumoulin

Waar wil Sa Story Ori toe bijdragen?

  • een nieuw, duurzaam alternatief aanbieden voor jouw textiel
  • “weefsels koesteren” hip maken
  • weefsels waarmee je je wil identificeren creëren
  • circulaire productie
  • transparantie & geen “green washing”
  • consumenten meer bewust maken
  • creativiteit aanwakkeren
  • maatschappelijk engagement tonen
  • community building

Verander het bedrijfsleven, begin bij jezelf

Wil je meer over ons te weten komen? We bloggen op www.stiltebeleving.be en zijn aanwezig op LinkedIn.